Kóstold meg Hollandiát!

2017. június 30. postas_nick

A Holland Posta bélyegre vitte az ország legfinomabb csemegéit: lássuk, mit szeretnek enni Amszterdamban és Groningenben!kaja_blog_v2.jpg

10 népszerű holland ínyencséget választott ki a Holland Posta (PostNL) júniusban kibocsátott bélyegívéhez. A rendkívül mutatós fotók egy-egy régió, tartomány vagy város jellegzetes ételét mutatja be.  lekkernijenvel-600x400_tcm9-98106.jpg

A bélyegeken egymást követik desszertek, mint például csokoládégolyó, holland édeskenyér (vagy cukorkenyér), gyümölcsös limburgi pite, ostya, kandírozott gyümölcsgolyók, waffel, fahéjas briós, valamint a mézeskalácshoz hasonlatos ízű 'Kermiskoek'.

A hollandok az édes ízek mellett a savanykásabb vagy sós falatokat sem vetik meg, a bélyegíven most a gröningeni töltött tojás vagy az Amszterdamban közkedvelt apró hagyma (savanyúság) is felbukkannak. A fotók mellett, a perforáció mentén rövid leírás is olvasható az egyes ételekhez kapcsolódóan.

A TOP 10 kiválogatásában a holland nemzeti kultúra ápolásáért és népszerűsítéséért felelős központ, a Dutch Centre for Intangible Cultural Heritage is részt vett.

A vidám, ínycsiklandozó megjelenésű bélyegeket Joost Overbeek amszterdami tervezőnek köszönhetjük, aki Ayla Maagdenberg és Maarten Geurink kreatív szakemberekkel dolgozott együtt a grafikai terveken. Joost egy vele készült interjúban azt is elárulja, hogy a vizuális koncepció kialakításakor törekedtek a színpompás megjelenésre, hogy ezzel is kiemeljék az egyes falatokat, nassolnivalókat. Hozzátette azt is, hogy kisfiúként maga is gyűjtött bélyegeket, s különösen a lengyel és magyar bélyegeket kedvelte azok rendkívül vitális megjelenése, színessége miatt.  

Forrás: Canadian Stamp NewsPostNL

 

Egyébként nem ez az első ilyen jellegű bélyegkiadás világszerte, mi is írtunk ezekről korábban:

Magyar gasztrobélyeg-történet

Ínycsiklandozó orosz fogások bélyegterítéken

Zöldségek, fűszernövények és gyümölcsök finn módra

Sztárszakácsok amerikai bélyegsoron

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr6712594555
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása