MEDDIG HITELEZ MÉG NEKÜNK A FÖLD?

2020. március 06. MagyarPosta

Évről évre egyre hamarabb jön el a Túlfogyasztás Világnapja. 2018-ban augusztusra esett ez a nap, tavaly már július 29-re elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Beszédes adat, hogy 1970-ben csak december 23-án értük el a túlfogyasztás határát.

Magyarországon az energiafogyasztás jelenti a legnagyobb környezetterhelést, mivel annak döntő részét fosszilis energiahordozókból biztosítjuk. Ezért egyének és vállalatok közös felelőssége, hogy az energiát hatékonyan hasznosítsuk.

triciklis_postas.pngA Magyar Posta mindennapjainak szerves része a környezetvédelem. Mi már a múlt század elejétől használtunk elektromos járműveket a szállításban. Mára pedig a környezetvédelem több területén is jelentős eredményeket értünk el..

Az országban a Posta rendelkezik az egyik legjelentősebb járműparkkal. Az energiahasznosításunk közel fele a szállítási folyamatokhoz köthető. Ezért különösen figyelünk arra, hogy járműveink CO2-kibocsátása - a vállalat infrastruktúrájához mérten - viszonylag alacsony legyen. Ezért folyamatosan arra törekszünk, hogy a legkorszerűbb eszközök kerüljenek a flottánkba, csökkentve a környezetre és az úthálózatra gyakorolt káros hatásokat. Az elektromos járműparkunk a nemrégiben 27 db Renault Kango Maxi Z.E. Express L2-vel bővült.

elektromos_auto.jpg A sofőröket folyamatosan „ECO” vezetésre képezzük. A szolgáltatások iránti kereslet növekedéséből eredő futásteljesítmény-növekedést és az ebből eredő üzemanyag-igény növekedést ellensúlyozni azonban komoly kihívás.

Ma van az energiatakarékosság világnapja. A hazai utakon ma is igyekszünk a legkisebb CO2 kibocsátással, a legkevesebb üzemanyag-felhasználással kézbesíteni a leveleket, csomagokat. Ha Ön is szívesen feltöltődne egy kis energiával, sétáljon egyet a friss levegőn, élvezze azt a sok jót, amit a természettől kaptunk és gyarapítsa is a környezettudatosan élők táborát. Ez az egyetlen módja, hogy minél tovább hitelezzen nekünk a Föld.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr10015505126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása