Bélyegen is hódít az egészség

2015. november 10. postar

Legalábbis ez az egyik célja a finn postának azzal, hogy olyan zöldségekkel, fűszernövényekkel, gyümölcsökkel rakott tele egy bélyegsort, amikbe az embernek kedve lenne beleharapni. A háromrészes sorozat most novemberben ér a végére, amikor éppen időben, a tél kezdete előtt, az esztétikai élményen túl, szeretnék felhívni az emberek figyelmét, hogy táplálkozásunkban milyen fontosak a zöldségek, gyümölcsök ahhoz, hogy a hidegebb, zordabb időjárásra felkészítsük a szervezetünket.

finn_zoldsegek.jpg

 

Gyönyörű színesek, élettelik Ossi Hiekkala és Heikki Sallinen grafikái, amelyek a paradicsomot, a chili féléket és a bazsalikomot, a koriandert és a zsályát mutatják be. A korábbi bélyegeken gyümölcsök és bogyók kaptak helyet. 

A Magyar Posta is bocsátott ki hasonló bélyeget: tavaly nyár végén mutatott be a Magyarország kultúrflórája bélyegsor részeként két bélyeget, amelyek Benedek Imre grafikusművész munkái, a besztercei szilvát és a tahi szamócát ábrázolták, amelyekről korábban ITT írtunk. A sorozatban korábban a pándy meggy, a kécskei rózsabarack, a nyári fontos alma és a macskafej vajkörte is szerepelt. 

2014.jpg

2012_2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr838067432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása