Posta 4.000 méter felett

2018. június 15. MagyarPosta

Kopár hegyek, elhagyatott hágók, kacskaringós folyók szelte tájakon is van élet.

A Himalája mellett, a Spiti völgyben található Hikkim, a világ legmagasabban lévő lakott települése, 4.400 méteres magasságban, és még postája is van!

volgy.jpg

A pici posta a környező falvak kapcsolata is egyben a külvilággal. A hikkimi posta 4-5 falut lát el, az itt élők a postai ügyeik intézésén túl egyszerűbb banki ügyeiket is rendezhetik.

A települések földrajzi adottságai miatt a kézbesítők a levelek, küldemények nagy részét kizárólag gyalog tudják kivinni. Ők akár napi 46 kilométert is gyalogolhatnak hegyeken és völgyeken át.

postai.jpg

A posta időnként átvételi helyként is funkcionál, sokan itt kapják meg a tengerentúli utazásokhoz szükséges útlevelet és egyéb dokumentumokat.

A környéken a hálózati lefedettség korlátozott, internet is csak nemrég óta van. A helyiek télen sokszor akár 6 hónapig is elzárva élnek egymástól, de ők ezt inkább békésnek, mint kellemetlennek érzik.

Forrás: bbc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr7514050544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása