Mit gondolsz, melyik a legharapósabb kutya?

2018. február 09. MagyarPosta

Meglepő, de az állatvédő Animal Friends szervezet felmérése szerint a labrador harap a legtöbbször! Jó tudni ezt a postásoknak is!

Dr. Roger Mugford állatpszichológus úgy véli, hogy a kézbesítőknek barátkozniuk kellene az ebekkel, például egy-egy jutalomfalat átadásával. „Ha egyszer egy postás összebarátkozik egy kutyával, barátságuk örökké tart. A kutyák megérzik a félelmet, mozgásunk és gondolkozásunk kommunikációs üzenetet hordoz az állatok számára. A felmérés szerint több férfi kézbesítőt ér támadás, mert ők valószínűleg többször válnak agresszívvé a kutyákkal, ami csak ront a helyzeten" – mondta Dr. Roger. A kutyatámadások 10%-kal csökkenek nyáron, amikor a gyerekek a kutyáikkal játszanak a kertben.
A fenti tanulmány Angliában készült, elképzelhető, hogy hazánkban más eredmény születne? Természetesen biztosra nem vehetjük, de bizakodásra adhat okot, hogy a tavalyi Postás Példakép Díjat Rosta Tamás nyerte, aki postás létére még a kutyákkal is kijön.


Forrás: Independent
Kép: Unsplash

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr5013648694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása