Karácsonyi jókívánságok több nyelven, ünnepi köntösben!

2019. november 11. MagyarPosta

Rövidek a nappalok, zakatol az agy az év végi feladatokon, mert mindjárt itt a karácsony, az ajándékdömping.

A rohanásban talán nem is mindig gondolunk arra, hogy távol élő szeretteinknek levélben, képeslappal üzenjünk. Valaha a karácsonyi készülődés és ráhangolódás része volt a képeslapírás és annak érkezése. Talán sokan emlékeznek, hogy évtizedeken keresztül ott sorakoztak a komódon a kézzel írt szebbnél szebb lapok. És abban a pár napban, amikor elcsendesültek az utcák, amikor egy rövid időre mindenki megpihent, jó volt újraolvasni ezeket. Sokan még ma is elteszik emlékbe az így kapott kívánságokat. Ott lapulnak nagyanyáink vitrinjeiben, vagy az asztalfiókok mélyén.

A Magyar Posta 30 éve bocsát ki minden évben karácsonyi bélyeget, amellyel ünnepi köntösbe öltöztethetjük képeslapunkat. Évről-évre neves grafikusművészek szemet gyönyörködtető karácsonyi bélyeg-műalkotásokkal gyönyörködtetik a gyűjtőket és a felhasználókat egyaránt. 

Az idei karácsonyi bélyeg és a hozzátartozó boríték is egy finom kidolgozású, elegáns, szolidan csillogó karácsonyi darab.

karacsony_2019_sima_bg_fdc.jpgA bélyegen a háromkirályok, a borítékon a szent család, míg a bélyegzőn egy gyertya motívuma látható. A bélyegen megjelenő napkeleti bölcseket – ahogy Máté evangéliumában olvassuk - csillag vezette Betlehembe a gyermek Jézushoz. A népi hagyomány „háromkirályok” néven említi őket. Az újdonságot Maros Krisztina grafikusművész tervezte. 

Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ívet az ívszélen és a vonalkódon elhelyezett képek, valamint magyar, angol, német és francia nyelvű ünnepi feliratok teszik még személyesebbé. Így külföldi barátainkat, családtagjainkat is a saját nyelvükön köszönthetjük az ünnep alkalmából.

A bélyeg nemcsak az üdvözlőlapokon és a borítékokon mutat jól, de meg is ajándékozhatjuk vele a szépségére fogékony szeretteinket, kedves ismerőseinket.

Az adventi hetekben, december 1. és 26. között, a Karácsonyi Posta szolgáltatással valamennyi hazai postán lehetőség van arra is, hogy a karácsonyi jókívánságokat ünnepi bélyegzéssel küldjük - a kütyük korában is!

Tegyen egy próbát Ön is!karacsony2019_sima_bg.jpg

A bélyegek november 5-től kaphatók az elsőnapi postákon, a Filapostán, és megrendelhetők a Magyar Posta internetes áruházából is.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr4115301308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása