Világrekorder a hongkongi bélyeg

2016. január 22. postar

Közel 230 millió forintnak megfelelő forintért kelt el a múlt hétvégén egy árverésen a különleges, színhibás bélyeg.

hongkong_1.JPG

A 96 centes hongkongi olive-bistre 4 bélyegből álló bélyegív 821 ezer dollárért, vagyis közel 230 millió forintért kelt el egy árverésen, egyébként valamivel alulmúlva a várakozásokat, de így is rekordot állítva fel.

Már eleve nagy volt körülötte a felhajtás, hiszen a bélyeget a hongkongi filatélia különleges kincseként aposztrofálták. Az első hongkongi bélyegeket 1862-ben nyomtatták, majd 1864-ben történt egy mindössze 52 bélyegívet tartalmazó utánnyomás, amely furcsa olívabarna színben készült el. Valószínűleg véletlen hiba következett be a nyomtatáskor, azért változott meg az eredeti szürkésbarna szín. Nagyon rövid ideig volt forgalomban, ugyanis gyorsan korrigálták a hibát, így a következő adag már az eredeti színben jött ki, ezért tartják igazi ritkaságnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr418301518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása