"Az is lehet, hogy elfelejtettem felnőni, és gyerek maradtam..." - Csukás Istvántól búcsúzunk

2020. február 24. MagyarPosta

Kevés olyan felnőtt él ma Magyarországon, aki ne hallgatta volna gyerekként esténként Csukás István meséit. Mirr-Murr, Oriza Triznyák, Süsü, és még sorolhatnánk a jól ismert mesehősöket, akik a mindennapjaink részei voltak, és a róluk szóló történetek ott vannak a mai gyermekek könyvespolcain is.

Csukás István azonban nemcsak verseket, meséket írt, hanem gyakran találkozott a gyerekekkel személyesen, közönségtalálkozókon is. Különös érzéke volt a gyermeki lélek befogadására, a gyermeki gondolatok megértésére.

Több mint 40 éve kezdte el sugározni a televízió a Csukás István forgatókönyve alapján készült 9 részes mesefilm sorozatot, a Süsüs a sárkányt, melynek főhősét, a kitagadott sárkányt a mai kisgyermekek is jól ismerik. A főhősről 2019-ben a Posta még háromcímletű alkalmi bélyegblokkot is kibocsájtott.

susu_blokk.jpg

Az író lelkesen mondott igen-t néhány éve a Magyar Posta felkérésére is, hogy legyen zsűrielnöke egy gyerekeknek szóló levélíró pályázatnak. Ezt követően még évekig az ő elnöklésével indította újra és újra a pályázatot a Posta. Az író mindig nagy izgalommal várta a gyerekek írásait. Nála jobbat, értőbbet, lelkesebbet nem találhattunk volna.

Köszönet érte most is!

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr4415489714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása