Igazi hókristállyal küldhet levelet

2016. január 14. postar

Már nálunk is esett egy kis hó, a finn posta pedig méltó módon, egy csillogó hókristályos bélyeggel nyitja az új évet.

hopehely1.jpg

A holografikus technológiával készült bélyeg a szivárvány minden színében csillog, ahogy az egy kristálynál lenni szokott. A bélyeg uralkodó színe egyébként a kék és a fehér. A tökéletesen szabályos hópehely Pekka Honkakoski fotója alapján készült, olyan mikrofotós technikával, amely a kristály szerkezetét is látni engedi.

hopehely2.jpg

Finn bélyegeknek már korábban is volt témája az elmaradhatatlan hópehely, akkor is egészen különleges és újító kivitelben. Ugyanis az volt a világ első áttetsző bélyege. 2008-ban jelent meg, és közönségszavazáson megnyerte Finnországban az Év Legszebb Bélyege szavazást. Amellett, hogy átlátszó volt, a különleges fényhatáshoz hozzátett, hogy a bélyegen helyet kapott az északi fény és néhány csillag is.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr938268478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása