Aranyhét Kínában

2019. szeptember 30. MagyarPosta

Idén 70 éves a Kínai Népköztársaság, október első hete nemzeti ünnep az országban, ezt az időszakot hívják Aranyhétnek.

str2_relaxgoldenwk_chester-770x470.jpg

Kínában 3 napig tart, a két külön közigazgatási területen viszont ennél rövidebb az ünnep: Makaóban 2 napig, Hong Kongban 1 napig ünnepelnek. Általában hétvégével egybekötik az ünnepet, így az emberek hosszabb ideig élvezhetik az Aranyhetet.

Miért Aranyhétnek nevezték el?

Ebben az időszakban szép tiszta az idő, kitűnő a hőmérséklet, mondhatjuk, hogy „aranyat ér” ilyenkor Kínában kirándulni. Az ünnepi időszak egyaránt alkalmas a rövid és a hosszabb kiruccanásokra is.

136656825_15070273218051n.jpg

Miért érdekes ez nekünk?

A gyárak és a boltok zárva vannak a fenti időszakban. A csomagfeldolgozás is az ünnep után indul újra. A fuvarozók sem szállítanak ilyenkor a kihasználtság optimalizálása érdekében. Azok az ügyfeleink, akik ebben az időszakban küldeményt várnak Kínából plusz másfél-kéthetes átfutással számolhatnak. Láttad már, hogyan tanácsos külföldi webáruházból rendelni?

Érdemes – természetesen nemcsak ilyenkor - megfontolni a belföldi online rendelést, ahol az átfutási idők jelentősen alacsonyabbak egy-egy távol-keleti vagy akár európai webshoptól történő vásárláshoz képest.

Forrás: travelchinaguide.com és flexport.com

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr8315184306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása