SZÉPSÉGVERSENY RENDSZERES MAGYAR INDULÓVAL!

2020. május 20. MagyarPosta

Tudtad, hogy szépségversenyt nem csak csinos, ifjú hölgyek körében rendeznek, hanem bélyegek között is? Az évente meghirdetett megmérettetésen Európa valamennyi postája részt vehet a megadott témában általa kibocsátott bélyeggel. A szakmai díjon túl pedig közönségszavazás alapján is hirdetnek győztest! Szavazz te is a magyar indulóra!

Az „EUROPA” bélyeg az egyik legnépszerűbb gyűjtési tematika a bélyeggyűjtők körében. A hivatalos logóval ellátott kiadványok igazi kuriózumnak számítanak a bélyeggyűjtők között. A versenyen induló bélyegek témája minden évben más, de mindig valamilyen közös európai történelmi, kulturális értékre vagy közös célokra hívja fel a figyelmet. A 2020-as verseny témája a régi postai útvonalak, melyre a Magyar Posta Elekes Attila André tervezőművész munkájával nevezett.

europa2020_hun_brown.jpg

A XIV. században I. (Nagy) Lajos uralkodása idején a magánleveleket az ún. mészárosposták, azaz a marhákat az Alföldről külföldi piacokra hajtó marhahajcsárok hozták-vitték. A versenyre nevezett bélyegen a debreceni mészáros céh sárgarézből készült cégére és egy szarukürt, az alnyomaton pedig Balla László festő-grafikus rendkívül gazdagon kidolgozott munkája : a Mészárosposta vonulása Magyarországon című rézkarc látható.

europa2020_kisiv_feherperf_50.jpg

 

DOBOGÓS MAGYAR BÉLYEGEK:

 Az Europa-bélyeg szépségversenyre vonatkozó kezdeményezés 2003-ban indult. A Magyar Posta 2008 óta minden évben részt vesz a megmérettetésen és számos alkalommal szerzett dobogós helyezést:

  •  Aranyérmes lett a Levélírás (2008), a Csillagászat (2009), a Gyerekkönyvek (2010) és a Látogatás (2012).
  •  Ezüstérmet kapott a Postai furgonok (2013), az Erdők (2011), Régi játékok (2015) és Hidak (2018).
  •  Bronzérmet szerzett 2016-ban a Gondolkodj zölden! tematikájú bélyeg.

 Figyelem! A szavazatok leadására idén 2020. szeptember 9-ig van lehetőség itt: www.posteurop.org/europa2020

 A végeredményt a tervek szerint a PostEurop plenáris ülésén teszik közzé, melyről szintén hírt adunk majd!

 A szavazatokat előre is köszönjük! J

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr9615709144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása