Ilyen még nem volt, megszámlálják a postaládákat!

2016. január 07. postar

Idén végez a 40 éve tartó postaláda számlálással a brit Letter Box Study Group, 115 ezerre becsülik a végeredményt.

postas2_1.jpg

Egy lelkes csoport 40 éve kezdte el összeírni és dokumentálni Nagy-Britannia összes postaládáját. A becslések szerint körülbelül 115 ezer hivatalos levélgyűjtő-szekrény van a szigetországban. Lassan a végére jutnak a számlálásnak a Letter Box Study Group tagjai, mert már csak körülbelül 2000 postaládát kell lajstromba venniük, amivel, ha minden jól megy, idén végezhetnek, írja a Daily Telegraph.

Debby Jones postásként napi rendszerességgel gyűjtötte be a leveleket a ládákból, de sokáig nem igazán foglalkozott azzal, hogy tulajdonképpen történelmi jelentőségű tárgyakkal van dolga. 2006-ban csatlakozott a postaládákkal mélyrehatóan foglalkozó csapathoz, és ennek nyomán beutazta a Brit-szigeteket. Mára a legapróbb részletek is érdeklik, hiszen éppen ezek az elhanyagolhatónak tűnő eltérések különböztetik meg egymástól a ládákat. Egy csavar, egy aláírás… Debby Jonest pedig elvarázsolta a történetük. Az önkéntesekből álló csoport mostanra több mint 600-féle postaládát különböztet meg.

Az aktív ládák közt olyan matuzsálemek is akadnak, amelyek Viktória királynő uralkodásának idejéből származnak. (A piros postaládák történetéről korábban ITT és ITT írtunk.)

Valamint igazán különleges „leletnek” számítanak VIII. Edward postaládái, ugyanis ő mindössze 11 hónapig uralkodott, és az országban csak 160 láda található királysága idejéből.

További érdekes és különleges postaládákról szóló posztjainkat ITT és ITT olvashatják. 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr258246888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása