Bélyegek az űrből

2015. december 29. postar

A Nemzetközi Űrállomásra vitt magával egy bélyegsort Tim Peake, brit űrhajós, aki nemrég kezdte meg féléves küldetését.

spacestamp.jpg

Az Isle of Man-i posta által kibocsátott bélyegek a brit repülés 150 évére emlékeznek. A különleges bélyegsor borítóját (szám szerint 7 darabot) az asztronauta dedikálja január 12-én, ami a centenáriumi évforduló dátuma, majd rakétával küldi vissza a Földre.

A hét bélyegtartó mindegyike különleges helyre kerül. Az egyik, talán nem meglepő módon az Isle of Man-i postára, a többiek pedig Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban repüléstörténeti múzeumokban kapnak helyet.

space-stamps_im_1.jpg

A helyzet és a dátum azért is különleges, mert Peake az első brit űrhajós a Nemzetközi Űrállomáson. Így a repüléstörténet 150. évfordulóját igen jelentős esemény koronázza. A repülés összes fontos lépéséről megemlékezik a 8 bélyegből álló sor, amely a levegő 1783-as meghódításával kezdődik.

Egészen biztos, hogy a 7 bélyegtartó felbecsülhetetlen értékű történelmi darab lesz, hiszen szó szerint a földön kívül szignózták őket.

Korábban arról a szintén "űrutazó" bélyegről adtunk hírt, amely philatéliatörténelmet csinált, hiszen egészen a Plútóig vitte a New Horizons űrszonda. Az űrkutatás fontos lépéseit megörökítő bélyegekről pedig ITT olvashattok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr398209116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása