Robotfutár hozza a weben vett holmit

2020. szeptember 09. MagyarPosta

Forrás: Metropol

Vezető nélküli, 5G technológiával működő autókat állítottak szolgálatba Kelet-Kínában az internetes rendelések gördülékenyebb kézbesítésére - olvasható a Metropolban.

A csaknem fél méter magas, fehér kisautók Csiangszu tartomány székhelyén, Nankingban a múlt hétvégén kezdték meg működésüket.

A jármű képes magától értelmezni a közlekedési lámpák jelzéseit, érzékelni és elkerülni a 100 méteren belül lévő akadályokat. Az átlagsebessége 8-15 km/óra közötti. Az önvezető kisautókba helyezett árucikkekhez a megrendelő egy egyedi jelszó segítségével juthat hozzá. A megadott címre érve a kisautó üzenetben értesíti a vásárlót.

 Az önvezető kisautók helyzetét egy vezérlőközpontban figyelik folyamatosan. Ha egy jármű valamilyen akadályba ütközik vagy túl hosszú időre leáll, figyelmeztetést küld a központ technikusainak, akik szükség esetén kézi vezérlésre átállítva át tudják venni az irányítást az autók felett. Kézi vezérléssel akár félre is  lehet állítani az útról, majd a probléma megoldása után újra vissza lehet őket kapcsolni automataműködésre.

robotfutar.jpg

                                                                             Forrás: Metropol

Ha a robottikánál még nem is tartunk, azért a Magyar Posta is folyamatosan fejleszti a kézbesítési technológiáját.  A cél, hogy minél gyorsabban, pontosabban egyúttal minél inkább kímélve a környezetet kapja kézhez a címzett a küldeményét.  Ennek érdekében az idén már több mint 500 kerékpár 50 elektromos autó és ugyanennyi triciklivel rója a hazai utakat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr8016195254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása