Postás Portré: A kis sakkbajnok

2015. október 02. postas_nick

Legújabb sorozatunkban olyan különleges embereket mutatunk be a postások nagy családjából, akik hobbijuk, szenvedélyük, személyiségük révén nagyobb figyelemre érdemesek, tevékenységükkel sikereket értek el vagy egyszerűen csak példaértékűen teszik komfortosabbá, kellemesebbé maguk és környezetük életét.

 

Ezúttal kivételt teszünk, ugyanis mai bejegyzésünk főszereplője (még) nem postás: Megyaszai Balázs ugyanis még csak idén kezdte az iskolát, de hobbija révén már most kivívta sokak elismerését és figyelmét. Balázs ugyanis szenvedélyes sakkjátékos, s sorra nyeri a rangosabbnál rangosabb versenyeket, s edzője szerint akár a mesteri címig is eljuthat._mg_1585_1k.jpg

Balázs Hódmezővásárhelyen él családjával, édesapja, Megyaszai Zsolt postás, édesanyja, Krisztina pedig ápolónő. Minden azzal kezdődött, hogy egy délután a nagypapánál előkerült egy sakk-készlet, s Balázs egy pillanat alatt megtanulta a játékot. Rohamléptekkel haladt, így hetekkel később elvitték a Pákozdy Ferenc Sakkegylet nyílt napjára, ahol három óra intenzív sakkozás sem bizonyult kimerítőnek, sőt. Következő állomásként Balázs már a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola edzésén vendégeskedett Tőkés János sakkoktató szakértő felügyelete alatt, ide azóta is eljár hetente kétszer. A többi napon pedig háromórás különedzéseken vesz részt. Persze a sakk mellett más dolog is érdekli, mint például a foci, vagy a katonaság.

Az edzések megterhelő és kemény jellege ellenére Balázs nagyon lelkes: legszívesebben mindig sakkozna. Egy ilyen alkalommal belefér az időbe akár két verseny is úgy, hogy mindenki játszik mindenkivel. Továbbá a kisgyerekek megtanulják a játék szabályait, a sportszerűséget, s azt is, hogy hogyan álljanak ki magukért.

_mg_1684_1k.jpgBalázs tehetsége rendkívül szembetűnő: öt hónap alatt jutott el odáig, hogy megnyerje az óvodás bajnokságot, másnak ehhez két év szükséges. Természetesen a mesteri címig még hosszú az út, s nagyon sok kitartásra, gyakorlatra van még Balázsnak szüksége, ugyanakkor biztos, hogy ha nem a sakk mellett dönt, már most gazdagodott számos olyan tapasztalattal és ismerettel, amelyeket hasznosíthat a későbbiekben.

Addig is, amíg a sakk az elsődleges szenvedély: a Vásárhelyi Sakkegyesület igazolt játékosa lett, s szülei maximálisan támogatják abban, hogy kibontakoztathassa képességeit. Ez jól is megy neki, ugyanis 1 év alatt 6 kupát és 20 érmet nyert el versenyeken. A legfontosabb versenyekre való eljutásban mostantól a Magyar Posta is részt vesz: Kalmár Lászlónak, a KPSE dél-alföldi területi koordinátorának ajánlására ugyanis a vállalat hozzájárul a versenyzés költségeihez. A Magyar Posta mellett egész Hódmezővásárhely drukkol a kis tehetségnek, hiszen édesapja munkája révén mindenki ismeri a Megyaszai családot._mg_1595_1k.jpg

A további versenyekhez és a felkészüléshez sok sikert kívánunk Balázsnak!

Fotók: Kovács Bence

A sorozat további része: Növényritkaságokat talált egy postás

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr397881650
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása