Növényritkaságokat talált egy postás

2015. augusztus 10. postas_nick

Legújabb sorozatunkban olyan különleges embereket mutatunk be, akik hobbijuk, szenvedélyük, személyiségük révén nagyobb figyelemre érdemesek, tevékenységükkel sikereket értek el vagy egyszerűen csak példaértékűen teszik komfortosabbá, kellemesebbé maguk és környezetük életét.

Áder Csaba csomagkézbesítő Bogyoszlón, a kisalföldi Rábaköz tájegység egyik községében él. Ez a vidék a kiváló termőföld miatt elsősorban mezőgazdasággal foglalkozik, így nem csoda, ha Csaba is a természet és a növényvilág szerelmese lett.

_mg_2532_1.jpg

Kiskora óta rajong a növényekért, kerti és vadvirágokért – az érdeklődést valószínűleg családja erősítette benne, náluk mindenki természet- és virágszerető.

Először a kaktuszokat kezdte gyűjteni, mostanára már 300 darab felett jár a számuk, s az alapos hozzáértésnek köszönhetően egész nyáron virítanak a különleges formájú, méretű, virágú növények. De nemcsak a kaktuszok nyűgözik le: pár éve elkezdte feltérképezni a vidék növényvilágát, s a fellelt ritkaságokat fényképezni kezdte. Munkája sokkal több egyszerű hobbinál, ugyanis a fellelt védett növényekről mindig tájékoztatja a Fertő-Hanság Nemzeti Parkot, akik nagyon hálásak a segítségéért, mivel ez a terület még nincs feltérképezve. Ki gondolná például, hogy vadon élő egyedi orchideafajták találhatók hazánkban? Csabának eddig héttel sikerült találkoznia.

_mg_2507_1_kicsi.jpg

_mg_2509_1_kicsi2.jpg

Mivel minden évszaknak megvannak a maga virágai, Csaba akár télen is képes nekivágni az erdőnek, hogy ha éppen növényeket nem is, de hangulatos tájképeket fotózzon.

Csaba írásai és képei rendszeresen jelennek meg kertekkel és virágokkal foglalkozó magazinokban, sőt felfedezéseiről blogot is vezet Áder Csaba természetképei címmel (adercsaba85.blogspot.hu).

Fotó: Kovács Bence

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr497695696
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása