Postást játszani jó!

2015. július 03. postar

A gyerekek szeretnek postást játszani, és szerencsére ehhez a kellékeket sem túl nehéz összeszedni. Nálunk a gyerekek cipősdobozból készítettek postaládát, és egy nagyobb öblös táska mindig akadt, amiben lehetett vinni a kézbesítendő leveleket. De a neten is jobbnál jobb ötleteket lehet találni egy ilyen játék kivitelezéséhez.

postajatek4.jpg

Először arról, hogy az óvodában kedvenc óvónénieink tökélyre fejlesztették a postás játékot. Természetesen volt postaláda, és hetenként egyszer postabontás, amit a gyerekek nagyon vártak. Egymásnak rajzoltak, amit aztán szépen borítékba tettek, óvodai jelekkel megcímezték, ahogy kell a küldeményt: feladóval, címzettel. Aztán jött a várakozás, hogy vajon kitől kapok, és mekkora lesz a levéltermés a héten. Már kinőttek az ovis korból, de máig el vannak téve a legkedvesebb levelek, amit ebben az időszakban kaptak. 

POSTALÁDA HÁZILAG

Most már tényleg jöjjenek az ötletek. Ahogy az elején már írtam, és ami egészen biztosan mindenki rendelkezésére áll, az a cipősdoboz, amit ki lehet festeni, egy madzaggal fel lehet akasztani, nyílást vágni rajta, ahol bedobhatjuk a levelet. Ha ennél többre vágyunk, akkor ilyen dobozból többet is összeragaszthatunk, és máris szortírozhatjuk is a leveleket, mint egy igazi postán. Persze szortírozásra egyéb dobozokat és kosárkákat is felhasználhatunk. 

postajatek3.jpg

PECSÉTNYOMÓ SAJÁT KEZŰLEG

Szinte nincs gyerek, aki ne szeretne pecsételni, így ha van otthon felesleges bélyegző vagy éppen pecsételős játék: máris megvan a módja, hogy még szórakoztatóbbá tegyük a postázást. Ha egy működő játékpénztárgéppel megtoldjuk, akkor már akár igazi postás vagy postáskisasszony is lehet a gyermekből, hiszen felveheti a levelet, bélyegezhet. Ha egy picit tanítani is szeretnénk a játékkal, akkor akár számokat vagy betűfelismerést is gyakorolhatunk a küldemények szortírozása kapcsán. 

postajatek2.jpg

Akár minden családtagnak lehet saját kis levélgyűjtője (ahogy a nyitóképen látható), ahová a lelkes kis postások miután megírták, kézbesíthetik is a leveleket.

A képek forrása: https://www.pinterest.com/sheryljcooper/post-office-ideas/

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr507593464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása