Sokszínűséggel az előítéletek ellen

2015. június 16. postas_nick

A Magyar Posta Zrt. számára is fontos a sokszínű, elfogadó munkahelyi kultúra, így nemrég alapító aláírója volt a Sokszínűségi Egyezménynek, a Diversity Charternek, amelynek nem titkolt szándéka egy szélesebb körű társadalmi szemléletformálás elősegítése.

A Sokszínűségi Egyezmény 2004-ben indult Franciaországból azzal a céllal, hogy az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzítse és népszerűsítse a foglalkoztatók körében. Az európai szintű, esélyegyenlőséget elősegítő egyezményt május végi megalapítása óta ezidáig 31 hazai cég írta alá, azonban a kezdeményezéshez folyamatosan lehet csatlakozni, a jövőben bármilyen típusú, méretű cég aláírhatja, amely elköteleződik az egyenlő bánásmód tisztelete, a sokszínű szervezeti kultúra kialakítása mellett.

A Magyar Posta mindig is nagy gondot fordított a munkahelyi esélyegyenlőség és a szervezeti sokszínűség támogatására. A Társaság Esélyegyenlőségi Tervében lefektetett alapelvek már tíz éve irányadóak és azóta rendszeresen, helyzetértékelésen alapuló vállalásokkal erősítik a kultúrát. Az elmúlt években számos postai gyakorlat, valamint a Családbarát Munkahely Díj vagy a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés is mind bizonyítják a szemlélet helyénvalóságát.

postaesely03.jpg

Korábban már írtunk a Nyugati téri postán dolgozó két hallássérült lány történetéről is, akiknek jelenléte önmagában befolyásolta pozitívan a munkatársak hozzáállását. A lányok eredeti szakmájukban fogyatékosságuk miatt nem tudtak elhelyezkedni, azonban a postán végre teljes értékű embernek érzik magukat a befogadó környezetnek köszönhetően.

A most aláírt egyezménynek köszönhetően a pozitív történetek száma is emelkedni fog, s még egy lépéssel közelebb kerülünk a fogyatékkal élő embertársainkhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr397548986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása