Ezzel spórolhat is: nem kell fizetni a kártyás csekkbefizetésért!

2015. június 10. postar

Június elsejétől nem készpénzfelvételnek, hanem kártyás vásárlásnak minősül a sárga csekkek bankkártyás befizetése a postákon. Az újabb ügyfélbarát változtatás nemcsak elhanyagolható adminisztratív kérdés, hanem nagyon is a zsebünket érinti, ugyanis a kártyás vásárlásnak nincs díja. Emellett a posták új termináljai chipes bankkártyát is elfogadnak, és érintős kártyával is lehet rajtuk keresztül fizetni. 

pos.jpg

A terminálokat a csekkforgalom kétharmadát bonyolító postákon már lecserélték, de nyár végéig az egész postai hálózatban megtörténik a csere, ami mintegy 5700 terminál telepítését jelenti. Mindegyiknél lehet majd kártyával fizetni. Az év végéig az összes további postai szolgáltatás esetében is elérhető lesz a kártyás vásárlás. A csomagkézbesítőknél is lesznek ilyen terminálok, így az utánvéttel érkező csomagot is ki lehet fizetni kártyával, nem kell, hogy készpénz legyen otthon. 

A felnőtt lakosság 85 százaléka rendszeresen fizet be csekket, így mindannyiuk számára könnyebb lesz az élet, ha több opció áll majd rendelkezésre a befizetést illetően. Az elmúlt évben a választási lehetőségek tárháza bővült, többek között a mobiltelefonos csekkbefizetési lehetőséggel, valamint a csekkbefizető automaták telepítésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr407529506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása