Ilyen is van - ügyintézés kényelmesen

2014. december 16. postar

A mai világban az ügyfél igényeinek megfelelni a szolgáltatók számára az egyik legnagyobb kihívás. A Magyar Posta is egyre több olyan kényelmi szolgáltatást vezet be, amivel megkönnyíti az ügyfelek életét. Egyre több dolog intézhető online, így csökkenthető az ügyintézésre szánt idő, illetve gördülékenyebben bonyolítható.

csomag.jpg

Magunkra szabhatjuk a szolgáltatást, ha szeretnénk. Eldönthetjük, hogy mikor érkezzen a küldemény, akár őrizzék meg, ha távol vagyunk, vagy továbbítathatjuk is, hogy otthonunktól távol is megkapjuk a küldeményt. Mindezt interneten keresztül meg lehet oldani, így már emiatt sem kell bemenni a hivatalba. Az „Én postám” oldalon regisztráció után lehet igényelni küldeményőrzést, ismételt kézbesítést, utánküldést valamint időpontot is lehet foglalni.

A küldemény őrzését akkor is lehet igényelni, ha csak néhány napra utazunk el, de ha hosszabb időről van szó, akkor pláne praktikus lehet a szolgáltatás, így nem csordul túl a postaláda, nem áznak el a levelek, illetve illetéktelenek nem kapnak tippet a teli postaláda láttán. A szomszédtól vagy a rokonoktól sem kell szívességet kérni, ha beszélő viszonyban vagyunk, hogy rendszeresen ürítse a ládát.

Az ismételt kézbesítés kérésével pedig megúszhatjuk az esti sorban állást az ajánlott küldeményért, és egyeztethetjük a kiszállítás időpontját, amikor biztosan otthon tartózkodunk, vagy oda kérhetjük a kézbesítést, ahol nap közben tartózkodunk.

Otthontól való hosszabb távollét (30 napot meghaladó), új lakásba költözés, külföldi tanulmányok vagy külföldi munkavállalás esetén hasznos az utánküldés szolgáltatás, hiszen eljuttatjuk küldeményeit az új címére.
Ha pedig mégis be kell menni a postára a küldeményért, akkor is lehetőség van időpontot foglalni, hogy gyorsabban menjenek a dolgok, ne kelljen sorban állni. Az értesítő információi alapján a foglalás egyszerűen és gyorsan elintézhető.

Az egyéb kényelmi szolgáltatásokról, mint amilyen a csomagautomata vagy a postai mobilapplikáció már korábban írtunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr976986127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid Lakatos 2020.01.08. 22:41:10

Tisztelt Cim,
Levelet várok az Idegenrendésztről Miskolcról és érdeklődnék, esetleg a postára visszaküldték e a levelet, mivel a cimre még nem érkezett, vagy ha mégis nem értesültünk róla.. Rákoczi Ferenc u.44, 6em.41 email cimem: ingridlakatos@yahoo.ca
SOS. Köszönettel, Lakatos Ingrid
süti beállítások módosítása