Fizessünk be csekket telefonnal!

2014. november 10. postar

Mobilos applikációval fizethetünk be csekket! Az ügyintézés még egyszerűbbé, kényelmesebbé vált, nem kell sorban állni, hanem egy QR kód beolvasásával (amelyet 2015 januárjától minden szolgáltatónak fel kell tüntetnie a csekken), pár mozdulattal egyszerűen kiegyenlíthetjük a fizetnivalónkat. Ráadásul a szolgáltatás, ahogy eddig a postán is, a befizetőnek továbbra is ingyenes lesz.

mobil.jpg

Az iCsekk alkalmazással, a kód beolvasása után bankkártyával fizethetünk. Minden fehér és sárga csekken kötelező lesz a QR kód. A telefonos tranzakció pedig kártyás vásárlásnak számít, és nem a telefonszámlát, hanem a bankszámlát terheli. A befizetés pedig hagyományos módon megérkezik a számla kibocsájtójához.

A postai alkalmazás már letölthető, bár QR kódot még nem mindenütt találunk, de egyéb dolgokra is jól használható az applikáció. Például van benne egy csomag- és levél-díjkalkulátor, időpontfoglalás a postákon az értesített küldemények átvételéhez, postafiók-kereső és csomag-nyomonkövetés, sőt, egy játékkal virtuális postássá is válhatunk.

A folyamat legfontosabb lépései:

Az alkalmazás a „Számlakód beolvasás” menüpont indításával teszi lehetővé a Bizonylaton elhelyezett Postai kód (QR kód) beolvasását, az alkalmazást futtató telefonban lévő kamera segítségével.

Amennyiben a dekódolás sikeresen megtörténik, a mobiltelefon képernyőjén megjelennek a Bizonylat fontosabb adatai.

A Postai kód (QR kód) beolvasását követően lehet bankkártyás fizetés tranzakciót indítani, ez a tranzakció fut be a posta rendszereibe.

A tranzakciók indításához meg kell adni a bankkártya adatait: a kártyaszámot, a lejárati dátumot és az ellenőrző kódot. (Az iCsekk alkalmazásban a tranzakciók lebonyolításához bármilyen, vásárlásra alkalmas bankkártya felhasználható.) Továbbá meg kell adni az alkalmazás ügyfél által beállított saját PIN kódját (amely nem azonos a bankkártya PIN kódjával).

A bankkártya adatok biztonságosan elmenthetők, így legközelebb nem kell újra beírni őket. A tranzakció összes adatát pedig – igény esetén - megkaphatjuk e-mailben.

A Posta egy másik alkalmazást is fejlesztett mobiltelefonra az Agorát, amelyen keresztül közigazgatási információkhoz juthatunk. A Postai Agora egyebekben is megkönnyíti majd a hivatalos ügyintézéseket több kistelepülésen élő lakos számára. De erről majd a következő bejegyzésben olvashattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr676881315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása