Ezüst csengettyűkkel és Mikulás sapkás rákokkal közeleg az ünnep

2014. december 08. postar

Egyre közeledik a karácsony, ki így, ki úgy készül. Bár még két hétvége van hátra az adventből, mégis úgy tűnik, hogy szinte rohannak a napok. Már nagyon sok helyen világítanak a fények, az asztalon a saját kezűleg elkészített adventi koszorú és a mikulásvirág. Csúcsidő van a postákon is, hiszen sokan adják fel csomagban az ajándékokat. Ha máskor nem is, ilyenkor azért eszünkbe jut egy szép képeslapot vagy kártyát küldeni barátoknak, ismerősöknek, mert az egyszerűen jó. Ezekről persze nem hiányozhat a szép, ünnepi bélyeg sem.

csengettyus.jpg

Az amerikai posta a világ ünnepei sorozatának második darabja az ezüstcsengettyűkből készült koszorú. A zöld alapon látható a Forever vagyis Örökké felirat, az ezüst csengőket pedig egy nagy piros masni teszi még ünnepélyesebbé.

Persze koszorút és ajtódíszt is olyat készít vagy vesz magának mindenki amilyet akar, mi például a természetes anyagokból lévőket szeretjük, moha vagy fenyő alapon, szárított narancskarikák, fahéj, tésztából készített angyalka. De idén például nagyon divatos a valamilyen textillel, akár ruhadarabbal (pulcsival, sállal) körbetekert dísz is, amit ugyanúgy feldíszíthetünk, mint a hagyományos koszorút.

A csengettyűs dekoráció az ajtó nyitódásakor, csukódásakor még kellemes kis koncertet is adhat, amikor elindulunk vagy hazaérünk. A bélyeget látva az ember szinte hallja a csilingelést. Úgyhogy a levél küldője egy kis zenét is csempész az ünnepi hangulatba.

ausztral_rakocskak.jpg

De nem csak az Egyesült Államok ég már a karácsonyi készülődés lázában, Ausztráliában is kiadták az ünnepi bélyeget, méghozzá számunkra igen szokatlan grafikával, ugyanakkor a legautentikusabb helyről, a Karácsony-szigetekről megemlékezve. A bélyegeken mikulás sapkás rákok szaladgálnak, ők tartják a karácsonyi gömböket és persze nem maradhat le a tengerparti kavalkádból a Télapó sem, aki a déli félteke nyara ellenére igencsak jól be van öltözve. (A szigeteknek a nevet William Mynors kapitány adta 1643-ban, amikor karácsony napján elhajózott mellettük az Indiai-óceánon, a Kelet-Indiai Társaság hajóján.)

luxemourg1.jpg

A legfrissebb pedig a luxemburgi bélyeg, szintén vidám, játékos, állatos grafikával.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr116959971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása