Postahivatalok extrém helyeken

2014. szeptember 04. postar

Ilyen még nem volt, de most már ez is van, aki az Északi-sarkvidéken jár, hajrá, lehet levelet küldeni! Korábban írtunk már a világ legkisebb postahivatalairól, most alighanem eljött az ideje, hogy jelentsünk a legextrémebb helyeken lévőkről.

Hooker-island_1.jpg

Ilyen az Északi-sarkvidéken nyílt hivatal is. Turistáknak nemrég lehetősége adódott, hogy képeslapot küldjenek a Ferenc József-földhöz tartozó Hooker-szigetről. A terület mindössze 900-1100 km-re van az Északi-sarktól, egyébként teljesen lakatlan. Az első képeslapot egy kínai turista adta fel egy sanghaji címre.

A Csendes-óceánon, a Húsvét-szigeten is található egy igen magányos kis posta, ahonnan nem kis időbe telik eljuttatni a leveleket a címzettekhez. A turisták között mégis népszerű a kis hivatal, hiszen nem akármilyen pecsét kerül az innen elküldött levelekre. Egészen biztos, hogy nem kap a címzett minden nap lapot a Húsvét-szigetekről.

Az Egyesült Államok távoli területein is találhatók posták, amelyek részei az ország történelmének. Legyen az aranyláz Alaszkában vagy egy lepratelep. A Going Postal című blog írójának célja, hogy minél több hivatalt meglátogasson, keresztül-kasul az Egyesült Államokon. Utazásait ezeken a történelmi épületeken keresztül dokumentálja.

Hawaii_1.jpg

Kalaupapa 1969-ig 1200 leprás száműzetésének helye volt Hawaiin. Ma mindössze 14 gyógyuló betegnek nyújt szolgáltatást, amelyet azonban törvényi előírásnál fogva nem lehet tőlük elvenni. Így a posta addig marad, míg a lakosok el nem fogynak.

Hoolehua_1.jpg

Hoolehuaából pedig nem hagyományos levelet, hanem kókuszdiót lehet feladni, ami lássuk be, igen különleges küldemény az otthon maradtaknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr816665757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása