Szavazzunk a legszebbre!

2014. június 11. postar

Méghozzá azért, mert akár idén is magyar bélyeg viheti el a prímet az európai versenyen. Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete ilyenkor közös témát ad meg a tagországoknak, idén ez a népi hangszerek.

europa2014.jpg

Magyarország már négyszer lett győztese a versenynek a nagyjából 50 pályázó közül. Megmutatjuk az eddigi győztes magyar bélyegeket. Tavaly második helyet szerzett a magyar pályázat.

A közös bélyegkiadásnak már komoly hagyománya van, az első EUROPA-bélyeget még 1956-ban adták ki. A szépségverseny pedig 2002-ben indult. 2007 óta pedig a közönség aktívan is beleszólhat a verseny alakulásába.

1956os.jpg

Magyarország idén a dorombbal nevez, amely az egyik legősibb dallam- és ritmushangszer. Régebben varázsláshoz, gyógyításhoz, spirituális célokra használták, ma már szinte minden zenei stílusban lehet hallani a hangját. A játékos a keretet a fogához illeszti, majd a rezgőnyelvet kezével pengeti. A dallamot a száj mozgatásával alakítja.

Europa_doromb.jpg

A többi versenyző bélyegeit is érdemes megszemlélni, hiszen nagyon sokféle különleges hangszert vonultatnak fel bélyegeiken, így például Finnország a kantelét, vagy Izland a „kőhárfát”, a hárfa egyébként több változatban, több ország jelöltjeként is megjelenik. Ahogy a dobok és lantfajták is.

Szavazni pedig nyár végéig, vagyis 2014. augusztus 31-ig lehet a www.posteurop.org/europa2014 honlapon. Úgyhogy szavazásra fel! Legyen a legszebb a magyar bélyeg!

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr536294439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása