Régi megoldás, modern köntösben

2019. május 08. MagyarPosta

Fontos levelet vár, de se ideje, se lehetősége személyesen átvenni? Adjon meghatalmazást az átvételre online!

emeghatalmazas2-500_blogra.jpg

Míg korábban csak személyesen a postán, vagy épp két tanú aláírásával hitelesítve rendelkezhettünk küldeményeink átvételéről, addig mostantól bárhol, bármikor, akár külföldről is, az interneten keresztül adhatunk meghatalmazást ismerősünknek, barátunknak, vagy szomszédunknak.

Ez a lehetőség hiánypótló azok számára, akik rendszeresen elfoglaltak vagy hosszabb ideig otthonuktól távol élnek. Az on-line meghatalmazás tértivevényes, vagy ajánlott levelek, csomagok, sőt akár utalvány átvételére is adható.

Az eMeghatalmazással személyre szabhatjuk, hogy ki, mikor, milyen típusú küldeményünket veheti át - helyettünk. Egy meghatalmazás több kézbesítési címre is adható, és egyidejűleg több meghatalmazott is megjelölhető csakúgy, mint az, hogy pontosan milyen küldeményeket vehet át a meghatalmazott: az összes küldeményt, csak leveleket, vagy csak a nyugdíjat.

Tetszőlegesen választhatjuk meg a meghatalmazás idejét is: legalább 1 napos (a rendelkezést követő munkanaptól kezdődő), de legfeljebb 5 éves érvényességi időintervallumban gondolkodhatunk. Ráadásul ez az idő meghosszabbítható, csökkenthető, vagy akár vissza is vonható, sőt, az egyes meghatalmazottakhoz más-más érvényességi időszakok is kapcsolhatók.

A szolgáltatás igénybevételének alapfeltétele, hogy regisztráljunk a www.posta.hu ÉnPostám felületen, személyes adatainkat hitelesítsük az Ügyfélkapun keresztül, vagy ha van ÉnPostám kártyánk, akkor annak posta.hu-s regisztrációnkhoz történő hozzárendelésével, ezt követően pedig már kattinthatunk is az eMeghatalmazásra.

Jó hír, hogy még az átvételre jogosító ún. meghatalmazotti igazolványért sem kell bemenni a postára, hanem kipostázzák azt az érintettnek, aki innentől kezdve könnyedén eljárhat helyettünk.

Mivel a meghatalmazottak személyazonosságát és jogosultságát kézbesítésekor a postás minden esetben ellenőrzi, így otthonunktól távol is maximálisan biztonságban tudhatjuk küldeményeinket.

Az eMeghatalmazás szolgáltatásról további részleteket itt olvashat.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr8114814598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása