Viszonzatlan szerelem a Nagy háború idején

2018. február 16. MagyarPosta

joanna-kosinska-44214_v.jpg

 

Volt egyszer egy Demeter Anna nevű kisasszony, akit az 1910-es években imádtak a férfiak. Az I. világháború alatt több ezer levelezőlapot kapott nem kevesebb mint 25 szerelmes ifjútól. A legkitartóbb Vass István lehetett, aki 1918-ban 112 üzenet küldött az általa csak Nusikának becézett szerelmének. István már-már szerenádnak tekinthető képeslapjai nem csak a kitartása miatt érdekesek számunkra, hanem a kreativitása miatt is: a személyes, cenzúra alá vonható információkat a bélyeg helyére írta, amit Anna csak akkor tudott elolvasni, ha leszedte a képeslapról a bélyeget. Happy endről sajnos nem számolhatunk be, Demeter Annából Dumitru Anna lett a háború után…

 

Kedvet kaptál egy üdvözlőlap küldéséhez? Ha szeretnéd, segíthetünk személyessé tenni! A Sender! alkalmazással olyan képeslapot szerkeszthetsz, amilyent csak szeretnél. Szerkesztés után a képeslapot elég megcímezned és már postázhatod is, de természetesen egyedi üzenetet is írhatsz rá, és azt nem kell már bélyeg alá sem rejteni. Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a személyes üzenetküldésből, rendelhetsz hozzá személyes bélyeget is, a meglepetés garantált! ;)

Forrás: http://www.3szek.ro/load/cikk/110383/egy_remenytelen_szerelem_lenyomata
Fotó: Joanna Kosinska on Unsplash

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr5013673762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása