Valentin napi bélyegek 2018-ban

2018. február 06. MagyarPosta

Idén egy kis válogatással készültünk: milyen bélyegújdonságokat mutatnak be a Valentin napra más nemzetek postái.

A finnek egy 5 bélyegből álló bélyegsorozattal rukkoltak elő, mindegyiken a természetben jelentkező szív alakú formák vannak megörökítve.

finn_belyeg.png

 

A Gurnsey posta két bélyegből álló kisívvel készült a szerelmesek napjára. A bélyeg Paul Jacob Naftel festő The View from the Lover’s Chair című munkáján alapul. A „Forever in my heart” és a „From me to you” feliratokat tartalmazza a két bélyeg, magyarul ennyit tesz a két romantikus kis szöveg: "Örökké a szívemben" és "Tőlem Neked".

gurnsey_belyeg.jpg

 

Az amerikai posta a szerelem jegyében indított sorozatának újabb bélyegét bocsátotta ki, mégpedig Virágzó szerelem néven. A bélyeg nemcsak a szerelmespároknak szól, illetve nemcsak rájuk gondol – hanem ünnepli a barátságban, a családban és a tiszteletadásban rejlő szeretetet is.

usps_belyeg.jpg

 

A francia posta folytatva a 2000-ben megkezdett szív alakú bélyegkibocsátás hagyományát, két rendkívüli bélyeggel köszönti a Valentin napot: idén a Sonia Rykiel divatházat állítva a középpontba. A francia posta hagyományáról már tavaly is írtunk, ha érdekel, olvasd vissza!

Forrás: https://www.stampnews.com/tags/st-valentines-day-stamps

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr513638690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása