Itt a leglazább Mikulás!

2017. december 19. postas_nick

A Karácsony-szigeti bélyeg lerántja a leplet a Mikulás és Rudolf hobbijáról - a golfé a főszerep a különleges ünnepi bélyegen.
org.png

Vidámságuk miatt évről-évre népszerűek az Ausztráliához tartozó Karácsony-sziget karácsonyi bélyegei. Az ausztrál bélyegkiadók idén sem hazudtolták meg magukat: a Shane McGowan illusztrátor által megálmodott idei két bélyegről süt a jókedv. Mikulás és segítői (Rudolf, a rénszarvas és néhány manó) golfoznak, ami klasszikus és közkedvelt elfoglaltság a szigeten. A golflabdák csillagok, amelyeket Mikulás lő az égre társai nagy örömére. A bélyeg a megszokott színes stílusban készült, az elmaradhatatlan vörösrákokkal.

Az Indiai-óceán keleti felén lévő, 1643-ban felfedezett sziget a Föld legnagyobb korallszigete. Barátságtalan partjai miatt évszázadokig nehezen volt megközelíthető, ezért élővilága gazdag maradt. Jelenleg Ausztráliához tartozik, mintegy kétezren élnek itt, a sziget csaknem kétharmada pedig nemzeti park.

Forrás és fotó: Australia Post

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr9613284903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása