Visszajött Elvis Presley levele

2016. július 05. postas_nick

Posta és zene sorozatunkból Elvis dala sem hiányozhat. A lányok angyalok című film slágere ma is toplistás lehetne. 

elvis_blog.jpg

A Return to Sender című, kevéssé ismert Elvis-dal egy 1962-es filmben, A lányok angyalok (Girls! Girls! Girls!) című zenés amerikai vígjátékban hangzik el. Elvis 11. filmjének története egyszerű, cselekménye sem túl bonyolult, a jól bevált recept szerint sok benne a csinos nő, jók a dalok, sok a vicces helyzet és a végéről sem hiányozhat a jóleső happy end.

A film cselekménye röviden: Ross Carpenter társasági ember, sok lány szerelmes belé. Ross viszont a munkája szerelmese, s egyetlen vágya, hogy a hajó, amin dolgozik, egyszer majd az övé lesz. Azonban a hajót eladják egyik ellenlábasának. Ross arra kényszerül, hogy neki dolgozzon. Eközben azonban talál egy mellékállást is egy éjszakai bárban, ahol énekesként kezd dolgozni. A bárban keresett pénzzel szeretné elérni azt, hogy Johnsont egyszer s mindenkorra eltávolítsa a környékről...

lobby-poster.jpg

A slágert az Elvis Presley Music adta ki, szerzői Winfield Scott és Otis Blackwell. 1962. március 27-én vették fel Hollywoodban, s azt az esetet írja le, amikor egy szerelmes egy veszekedés után küldött bocsánatkérő levelek visszajönnek a címzettől a feladónak, mire az belátja, hogy kapcsolatuknak vége van. A dal sokáig listavezető volt több zenei fórumon is.

Posta és zene sorozatunk korábbi részeiben olyan ínyencségek szerepelnek, mint Stevie Wonder slágere, Postman Pat kultikus figurája, zenés nyári képeslapos összeállításunk vagy a The Marvelettes Please Mr. Postman! című örökzöldjének története.

 Forrás: Wikipédia, IMDb

Fotó: Elvisblog

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr758868184
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása