A postai akciócsoport

2016. április 12. postas_nick

Az Elveszett levelek filmsorozat nyomozói a kipostázhatatlan levelek kalandos kézbesítésére vállalkoznak. Postás film!vcsprasset_514317_129469_d2ab6bcd-ca35-4ecb-977a-4e3057178f65_0_131004004501.jpg

Tegnap debütált a hazai közönség előtt egy amerikai filmsorozatból készített egész estés film Elveszett levelek címmel, amely egy különleges postai ügyosztály mindennapjait mutatja be. A Halott Levelek Osztályának maroknyi csapata ugyanis Sherlock Holmes-i módszereket alkalmazva próbálja újrapostázni a látszólag kézbesíthetetlenek tűnő küldeményeket. Mindent tudnak a levelekről: a bélyegválasztástól kezdve a kézírás/címzés grafológiai elemzésén át minden apró részlet nyom lehet ahhoz, hogy végül a címzett megkapja a levelet.

A kézzel írott levelek szerelmese, a régimódi osztályvezető egy adminisztrációs véletlen folytán egy nap új munkatársat kap: egy neves számítógép szakértő csatlakozik a csapathoz. A lendületes fiatal nő felrázza a postai nyomozók addigi életét, s az elkallódott, kézbesíthetetlennek tűnő levelek és csomagok segítségével együtt életeket mentenek, bűnügyeket oldanak meg, szerelmeseket egyesítenek újra és megváltoztatják a jövőt úgy, hogy a levelek későn, de mégis csodálatos módon időben érkezzenek a címzettekhez.

A film színesíti a postáról alkotott képet, visszaadva az ott dolgozók áldozatos mindennapjaiból egy kicsit. Emellett párhuzamba állítja a digitalizálódó világ eszközeiben és a hagyományos levélírásban rejlő lehetőségeket. Itt is jól látszik: a két csatorna megfér egymás mellett: mindkettőnek megvan a maga szerepe.

Mindeközben a film rendkívül szórakoztató, izgalmas kikapcsolódást jelent az egész családnak olyannyira, hogy a végén még annak is kedve támadhat levelet írni, aki eddig nem tette. 

Közben pedig érdemes utánanézni a film alapjául szolgáló sorozatnak is, amely epizódról epizódra fejti meg egy-egy levél izgalmas háttértörténetét. Mert ugye egyik levél sem mindennapi!

Fotó: http://deadline.com/2013/10/hallmark-channel-picks-up-signed-sealed-delivered-starring-eric-mabius-to-series-602947/

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr698587316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása