Bélyegen a motorozás fővárosa!

2016. április 05. postas_nick

2017-ig Jerez de la Frontera lesz a motorsport fővárosa. A spanyol posta most bélyeggel örökítette meg az eseményt.  

pp2_jerez_capital_mundial_moto_b1m0.jpg

A Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) Jerez de la Frontera városát választotta a motorsport fővárosává (World Motorcycling Capital 2015/2017). A dél-andalúziai város 2017-ig viselheti a címet, amelyet első ízben adott át a szövetség.

A város neve nem cseng ismeretlenül a motorsportot kedvelők számára, 1985 óta szolgál nemzetközi szintű sportesemények helyszínéül. Itt rendezik meg minden évben a spanyol Grand Prix-t, amelyet az Ibériai-félsziget legjelentősebb motorsport eseménye.

A város motorsportokkal való összefonódása még régebben kezdődött: 1956-ban, amikor városi versenyeket rendeztek. Nemzetközi szintűvé 1963-ban nőtte ki magát a rendezvény, amikor az első ’Trofeo Internacional Nuestra Señora de la Merced’ Grand Prix-t rendezték.

A spanyol posta által kibocsátott bélyegen a város sziluettje kreatív módon egy motor légcsavarszeléből bontakozik ki. A bélyegblokkon látható versenypályán a motorkerékpárral párhuzamosan egy ló is megjelenik, amely egyébként szintén a város szimbóluma. Az alkotás jó szemlélteti a sportág és a város összefonódó múltját, s méltóképpen tiszteleg a cím előtt.

Forrás: correos

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr258567812
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása