Íme az elfoglalt ember képeslapja!

2016. február 26. postar

Már a 20. században is könnyíteni akartak a szegény elfoglalt nyaraló sorsán, ha képeslapot kívánt hazaküldeni. Frappáns ötlet!

kepeslap_1.jpg

Hol volt még a smiley vagy az egyéb emotikonok, amelyekkel egyszerűen és röviden fejezhetjük ki véleményünket posztok, megnyilvánulások kapcsán? Vagy nyaraláskor csak elküldünk egy sms-t, fotót, a helyről, ahol vagyunk, esetleg akár egy képeslap applikációval készült egyedi üdvözletet.

A múlt században azonban még kézzel írtuk a nyaralásról az üdvözletet, így igazi innovációnak és persze alighanem humoros kezdeményezésnek volt tekinthető az elfoglalt (vagy lusta?) ember levelezőlapja, amiről a 24.hu írt, amely több változatot is bemutat.

Itt nem kellett egyebet tennie az üzenet küldőjének, mint aláhúzni a lehetséges opciók közül, hogy kinek küldi az üdvözletet, hogy érzi magát, mit csinál és mit szeretne üzenni családtagjainak vagy barátainak. A lap tetején, ha nem lett volna egyértelmű, meg is kapta a nyaraló a használati utasítást,hogy hogyan fogjon hozzá a levelezőlap megírásához. Akinek pedig mégis hiányérzete lett vagy elkapta az írás lendülete: az üdvözlet hátára hosszabban is alkothatott.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr128421318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása