Titokzatos postavonat a város alatt

2016. február 10. postar

Exkluzív föld alatti postamúzeum nyílik 2017-ben Londonban! Az egykori földalatti postavasút egyes állomásait renoválják.

foldalatti-postavonat.jpg

1927-ben nyílt meg a vezető nélküli postavasút, amely az időjárás és a felszíni közlekedés viszontagságaitól védve tudta szállítani a küldeményeket a King's Cross és a Paddington pályaudvarok, valamint további hat szortírozó állomás között, egyes helyeken egész közel a londoni metróhoz.

2003-ban bezárták a vonalat, mert a célállomásokat, ahová szállított eladták, azonban néhány mérnök és karbantartó igyekezett megőrizni őket használható, de legalábbis száraz állapotban. Most pedig ők hozzák helyre az eredeti vagonokat, kicsit átalakítva, hogy alkalmas legyen személyszállításra is. Az új Postamúzeum és a földalatti 2017-ben nyílik majd meg.

Az érdeklődő látogatókat egy rövid szakaszon szállítja majd a földalatti járat, miközben audiovizuális segítséggel elmondják, illusztrálják a történetét is. A Postamúzeum lesz a vonal egyik végpontja, ahol olyan fontos postatörténeti emlékeket állítanak ki, mint a Penny Black, az első álló postaláda, vagy éppen egy egészen különleges küldeményt, egy szemérmetlen könyvet, amit a posta nem is volt hajlandó kézbesíteni, ami nem más, mint James Joyce Ulysses című műve. A legendás 500 éves történelemből nem maradhatnak ki a postamacskák sem, amelyeket 1868-tól hivatalosan alkalmaztak, miután egerek és patkányok özönlötték el a főposta épületét. Valódi fizetést kaptak, időnkénti béremeléssel, és nyugdíjazással, mert híven szolgálták a Királyi Postát.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr598377374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása