Kibújtak a tavaszi bélyegvirágok

2016. február 04. postar

Van, ahol már előbújt a hóvirág az enyhe időjárás miatt. Az amerikai posta is virágba borult, bár csak képletesen.

usa_1.jpg

Jácint, tulipán, rózsa, nárcisz, írisz – szebbnél szebb virágok díszítik a USPS bélyegsorát, amely már most teljes pompájában hozta el a tavaszt. Ráadásul nem is akármilyen virágokkal, hanem egy amerikai kertészeti katalógusból származó képekkel, amelyet 1891 és 1912 nyomtattak, a művészek, az eredeti alkotók nem ismertek. 

Az érdeklődők bekeretezve és borítéksoron egyaránt hozzájuthatnak a bélyegekhez.

magyar_1.jpg

A Magyar Posta is elhozta már január végén a tavasz, sőt a nyár színeit a bélyegkínálatba a pipaccsal és a száratlan tárniccsal. A bélyegeket ugyan már 2015-ben kiadták, de most névértékcsere után az egyiket Európán kívülre, a másikat Európában lehet bérmentesítésre használni január vége óta. 

roman.jpg

Úgy látszik, világszerte hiányoznak az élénk, vidám színek mindenkinek így januárban februárban. Romániában tövises virágfajtákkal díszítettek egy bélyegsort. Szerepel köztük az erdei mácsonya, a kék szamárkenyér és a tövises iglice is.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr368357518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása