Újra itt az olimpia! Bélyegen is

2016. január 16. postar

Brazília már készen áll az olimpiára, időközben alkalmi bélyegeit is megjelentette, rajta a játékok jópofa kabaláival.

rio_vinicus_2.jpg

Brazília tavaly megjelentette bélyegsorozatait a 2016-os riói olimpia alkalmából. Decemberben pedig végre a kabalaállatokkal is találkozhattunk.

Összesen 31 féle bélyeg kapcsolódik a 31. olimpiai játékokhoz, amelyet Rio de Janeiróban, Brazíliában rendeznek 2016. augusztus 5. és 21. között. A bélyegekkel az a cél, hogy beépüljenek a kollektív emlékezetbe, amely az olimpiákhoz kapcsolódik. Összesen három – egyenként 10 darabból álló – bélyegsor mutatja be az olimpiai sportágakat, és paralimpiai sportokat.

A legutóbbi, decemberben megjelent bélyegeken a két kabalafigura, Vinicus és Tom szerepeltek. A kabalák mindig nagyon fontos jelképei az olimpiáknak, hiszen általában még évek múlva is fel tudjuk emlegetni az emlékezetes figurákat. Vinicus Brazília gazdag állatvilágát jeleníti meg: az egész figura csupa mozgás, így a játékok energiáját, lendületét is jelképezi. Tom pedig, csupa levél fejével a növényvilágot, az egyedülálló brazil őserdőt, a kezében lévő hangszerrel pedig az ország muzikalitását személyesíti meg.

rio_tom.jpg

A bélyegek várhatóan a gyűjtők körében is népszerűek lesznek, mert ezek az első olyan olimpiai bélyegek, amelyeken Braille-írás is szerepel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr678276786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása