Bennfentes karácsonyi üdvözletek, ráadásul jótékonyan

2015. november 26. postar

Mindössze 30 pennyért küldhetnek karácsonyi képeslapot három angliai település lakói egymásnak advent idején. Az akció már három évtizede zajlik, rengeteg önkéntes és helyi üzletek segítségével. Az olcsó bélyegekből befolyó bevételt pedig jótékonysági szervezeteknek ajánlják fel.

brit_jotekonysag.jpg

Különleges zöld bélyegek szolgálják a jó célt, melyeket önkéntesek árusítanak, összegyűjtik a leveleket, szortírozzák, majd kézbesítik. Évente nagyjából 14 000 darabot. 1984 óta pedig 433 000 üdvözlet jutott el így a címzettekhez, amelyekkel 80 000 fontot gyűjtöttek össze a jó célért.

Magyarországon is támogathatunk jó célokat, például karácsonyi üdvözlőlapok megvásárlásával. Több szervezet is segíthető adományokkal ilyen módon. A Magyar Posta még júniusban adott ki bélyeget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 25 évfordulójára. A bélyegek után 50 forintot a posta a szolgálat Magyar Egyesületének részére ad át. (Erről korábban bővebben ITT írtunk.)

francia_voroskereszt.jpg

A francia posta pedig épp most adott ki a francia Vöröskeresztet támogató bélyeget, amelyet ráadásul világszerte meg lehet vásárolni. A bélyeg tervezője szándékosan gyermekrajzhoz hasonlónak készítette el a bélyeg grafikáját, amelyben természetesen a vörös kereszt és nagyon egyszerű vonalas szívek, nyilak és egy mentőautó dominál, melyeknek mind szimbolikus jelentőségük van. Az év minden időszakában lehet segítő szervezetet támogatni, akár egy bélyeg vásárlásával az ünnepek környékén.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr158114978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása