Bélyeggel segíthet gyerekeken

2015. június 08. postar

Ki ne szeretne segíteni, ha gyerekekről van szó. Most egy bélyeg vásárlásával bárki megteheti. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat már 25 évet tudhat maga mögött. A Magyar Posta a 20 éves évfordulóra kiadott egy ünnepi feláras bélyeget. Ezt bocsátották ki most újra felülnyomással, amelyen az évforduló látható. Minden megvásárolt bélyeg árából most 50 forintot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete részére ad át a posta.

gyerekmento25_belyeg.jpg

A magyar egyesület a hannoveri anyaszervezet mintájára 1990-ben jött létre. Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeik javítása, jövőjük megalapozása és a gyermekintézmények segítése.

A bélyeg Kármán Orsolya grafikusművész tervei alapján készült, és ünnepélyes keretek között hozták forgalomba május végén. Szarka Zsolt, a Magyar Posta vezérigazgatója a bemutatón kiemelte, hogy a postánál az ilyen társadalmi felelősségvállalásnak hagyománya van, hiszen a Gyermekmentő Szolgálat javára is másodszor adják ki a feláras bélyeget De már 1913-ban is volt hasonló kezdeményezésre példa, hiszen bélyeget bocsátottak ki az árvízkárosultak támogatására. A következő évben pedig hadiárvákat és hadirokkantakat támogattak hasonló módon. Azóta pedig szinte minden évben volt olyan bélyegkibocsátás, amihez valamilyen jótékonysági cél is társult. 1940-ben összesen 7 karitatív céllal kiadott bélyeg jelent meg. 

gyerekmento25_1.jpg

Jelenleg is kaphatók például az ”Árvízkárosultakért!”, vagy az „Egymásért!” elnevezésű bélyegek. Ezek felárbevételéből a múlt évben több mint 6 millió forintot juttattak a segélyszervezeteknek, illetve a bélyeggyűjtőknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr197526880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása