Rekordok dőlnek az ünnepek közeledtével

2015. november 20. postar

Mindjárt kezdődik az advent, ki ne csússzunk az időből, ha csomagot szeretnénk küldeni (akár külföldre) vagy megrendelni az ajándékokat. Az ünnepek a postaszolgáltatók számára az év legforgalmasabb, legkeményebb időszakát jelentik. Az amerikai posta (USPS) becslései szerint 15,5 milliárd küldeményt (levelet, csomagot, üdvözlőlapot) fog kiszállítani a 2015-ös ünnepi időszakában. Amerikában a mennyiséget nemcsak a karácsony, hanem a hálaadás is jelentősen megdobja. A Magyar Posta tavaly is rekordot döntött, idén alighanem hasonló várható, a körülbelül 15 milliós csomagmennyiséggel.

karacsony_postas.jpg

Egyre kényelmesebbek vagyunk, megúszhatjuk a boltokban a tolongást, ha interneten rendeljük meg az ajándékokat. Az internetes vásárlások folyamatos bővülésével pedig a csomagszállítási volumen is nő, az USA-ban ez a tavalyi évhez képest 10,5 százalékot jelent. De ha egy ilyen százalékos arány nem sokat mond, akkor lássuk a további elképesztő számokat.

  • Persze ezekhez a mennyiségekhez elképesztő alkalmazotti tömeg is jár a technológián felül. 600 000 postai dolgozó számára jelenti a munka dandárját a november-december, plusz időszakosan további 30 000 munkás segíti majd őket.
  • November 29-től karácsonyig heti hét napot dolgoznak.
  • A becslések szerint vasárnaponként 5 millió csomagot fognak kiszállítani.
  • A legforgalmasabb nap rendelés szempontjából a december 14-e lehet, a csomagok kiszállításának csúcsa pedig december 21-én. Ezen utóbbi egyetlen napon összesen 30 millió csomagot szállíthatnak ki.

csomag4.jpg

A Magyar Postának is az év utolsó két hónapja messze a legforgalmasabb, a forgalom negyede ebben az időszakban bonyolódik. Tavaly – minden korábbi rekordot megdöntve – 13,5 millió csomagot kézbesítettek ebben az időszakban. Ez a 2013-as arányokhoz képest 15 százalékkal nőtt, ahogy erről és a különböző fontos ünnepi csomagküldési tudnivalókról korábban ITT írtunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr208094782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása