300 éves levelek kerültek elő

2015. november 18. postar

Egy bőrből készült ládából 17. századi kézbesítetlen levelek kerültek elő Hollandiában. Különös csavar a történetben, hogy a több mint 2600 levelet egy postás gyűjtötte össze.

lada_level.jpg

Ez azonban nem véletlen, ugyanis a postások a kézbesített levelekért pénzt kaptak, így érdekükben állt megőrizni az elkallódott küldeményeket is, hátha keresi majd őket valaki, és megkapják értük a fizetséget.

Bár a láda már 1926 óta a hágai postamúzeum tulajdonában van, a szakértők csak mostanában figyeltek fel rá és kezdték vizsgálni, írja az Independent. Pedig igazi kincsnek voltak eddig is a birtokukban, ugyanis a levelek egészen különleges tárházát jelentik a régi időkről szóló történeteknek. Hiszen ezek a magánlevelek rengeteg személyes információt tartalmaznak az évszázadokkal ezelőtti életről. A felfedett részletekből úgy tűnik, a problémák egy része, a családi kapcsolatok buktatói sok száz éven át sem változtak. Egész társadalmi tablót lehet felfesteni az írásokból, hiszen arisztokraták, kereskedők, kémek levelei egyformán elkallódhattak és kerülhettek a „gyűjtő” kezébe.

A kutatók átvilágítják azt a körülbelül 600 levelet, amelyek nincsenek felbontva, hogy a tartalmukat megismerhessék, ugyanakkor nem akarják őket felbontással tönkretenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr138088496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása