Vagyonokat érő fél bélyeg

2015. szeptember 22. postar

Egy Viktória királynőt ábrázoló, egyschillinges bélyeg kereste gazdáját nemrég egy aukción Új-Zélandon. A bélyeg igazi különlegessége az, hogy csak a fele van meg, mégis rengeteg pénzt ér, mintegy 30 ezer dollárra (8,3 millió forint) értékelték.

fel_belyeg.jpg

A bélyeg történetéhez tartozik, hogy egy olyan időszakban került a mai felezett állapotba, amikor a postadíjak megváltoztak. Egy levél elküldése 6 penny volt, azonban az otagói postán 1858-ban nem állt rendelkezésre éppen ilyen bélyeg. Így az élelmes hivatalnok félbevágta az 1 schillinges bélyeget, hogy fel lehessen adni a levelet.

Ebből a különlegesen kreatív bérmentesítőből mindössze 8 darab maradt fenn a világon, így nem csoda, ha az elszánt gyűjtők hajlandóak sokat fizetni értük. A teljes árverési összeg, amit az 1300 áruba bocsátott bélyegért várnak: 1,7 millió dollár.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr637808392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása