Bélyeget kapott a parti őrség helikoptere

2015. augusztus 25. postar

Az amerikai parti őrség megalapításának 100. évfordulójára hozta ki a USPS azt a bélyeget, amelyen a szolgálat által használt „tipikus” helikopter szerepel.

coastguard.jpg

Az Airbus MH-65 Dolphin élénk narancssárga gép, a farokrotorral, amely nagyon sok filmből, de híradásokból is ismerős lehet, amikor az amerikai partoknál vízből kimentettekről esik szó. (Eszünkbe juthat például a Hullámtörők című amerikai film Kevin Costner és Ashton Kutcher főszereplésével.)

Az alapítás tehát 1915-ben történt, Woordrow Wilson akkori amerikai elnök aláírásával, de a parti őrség gondolata már az 1790-es évekre visszanyúlik, amikor George Washington kezdeményezte egy olyan flotta létrehozását, amely a tengeren is segít beszedni az adókat, az Egyesült Államokba importált termékek után.

A Forever – vagyis értékálló – sorozatban megjelent bélyegen egy háromárbócos vitorlás is helyet kapott, amely szintén a parti őrség szolgálatában állt, s William S. Phillips olajfestménye alapján készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr77724700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása