A csomagolás művészete

2015. augusztus 20. postar

Ha nagy mennyiségben kell valakinek csomagot küldenie, mondjuk munkaköri kötelességből, akkor legjobb a szabvány doboz, esetleg boríték. De ha egy picit személyesebb küldeményről van szó, akkor igazi meglepetést okozhatunk egy szép csomagolással, még úgy is, hogy nem tesszük nagyon „nehezen küldhetővé” a csomagot. Megmutatunk néhány egyszerű fogást.

nyomda.jpg

Vehetünk akár a legegyszerűbb barna csomagolópapírból néhány ívet, majd pár lépésben egyedivé varázsolhatjuk, és még a gyerekeknek is jó játék. Akár krumplinyomdával is csinálhatunk néhány egyszerű mintát, vagy ha van otthon valamilyen egyéb nyomdajáték, akkor különböző színű pecsétpárnákba vagy festékbe mártva telemintázhatjuk a csomagolópapírt. Jó ötlet lehet esetleg a pillepalack aljának „virágmintaként” való felhasználása, sőt bármilyen levél lenyomata szintén széppé teheti a sima csomagolást.

Egy ceruza végén lévő radírral pedig akár apró pöttyöket is mintázhatunk, és jókedvű, „babos kendős” minta kerülhet ki a kezünk alól.

pottyos.jpg

Egy plusz papírréteget is felhasználhatunk, például úgy, hogy az alsót egy másik színből készítjük, mondjuk pirosból, akkor a felsőből egy egyszerű formát kivágva, például szíveket, kifejezetten romantikus csomagolást készíthetünk.

2reteg3.jpg

A plusz papírrétegből akár valamilyen „fonott mintát” is elkészíthetünk egy kis kézügyességgel.

2reteg2.jpg

Ha valamivel különlegesebb csomagolópapír áll a rendelkezésünkre, például valamilyen térkép, az – ahogy korábban a borítékot, úgy – egy doboz csomagolását is feldobhatja. 

Ugyanígy színes ragasztószalagokkal is ügyeskedhetünk.

ragaszto.jpg

Ha pedig egy pillanatra elfelejtjük a papírt, akkor különböző textilekbe is csomagolhatunk, például színes harisnyába. Vagy szúrós, „nemszeretem”, így sose használt pulcsikba. Más kérdés, hogy ezek felcímkézése már nem olyan egyszerű feladat…

harisnya.jpg

pulcsi_1.jpg

Egyébként bármilyen már használt doboz, amit egyébként a papírhulladékba dobnánk, például cipősdoboz, egy újraborítással felhasználható ilyen célra.

A képek forrása: mashable.com

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr437716296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása