Posta és zene. 2. rész: Postman Pat

2015. július 17. postas_nick

Ahogyan a levelezés, a bélyegek vagy maga a postás alakja beépült a hétköznapjainkba: úgy hatott maga a mindenkori posta intézménye is kultúránkra. Számos történet, anekdota, vagy éppen mítosz, babona szövődik a postai kultúra köré. Sok művészeti területre volt ihletadó hatással, ennek eredünk most nyomába kultúrtörténeti sorozatunkban. Sorra vesszük, melyek azok az ismert vagy még kevésbé ismert dalok, amelyek szorosan vagy esetleg csak érintőlegesen, de kapcsolódnak a postához.

Amikor a posta filmes vonatkozásait gyűjtöttük csokorba, már tapasztaltuk, hogy a legemblematikusabb postás figura maga Postman Pat, vagyis Patrick, a postás, aki Angliából indulva dobogtatta meg a gyerekek és az animációs filmek rajongóinak szívét.

postman-pat.jpg

Így nem meglepő, hogy PostaZene sorozatunk következő állomása Postás Pat dala, amelyet angolul és már magyarul is kívülről fújnak a kisgyerekes családok tagjai, élükön a legkisebbekkel. A brit televíziós bábfilmsorozat 1981-es megjelenése óta több reneszánszt is megélt, és sikere töretlen: újabb és újabb kisgyerek generációkat hódít meg Pat, a postás és tarkabarka macskája, Jess.

 

Node kicsoda Pat? Patrick Clifton, becenevén Pat egy kedves, rokonszenves postás úr, aki Greendale-ben lakik és dolgozik, s mindennapi munkáján keresztül bemutatja környezetét és a városka lakóit. A sorozat története igényes, aprólékosan kidolgozott, s nem utolsó sorban minden epizódja tanulságos és szórakoztató is egyben.

A fülbemászó dalocska itt meghallgatható magyarul és angolul is:

Azóta 2014-ben egy teljes mozifilm is készült a rendkívül népszerű mesefigura és kedves macskája mindennapjairól modern köntösben.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr737634674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása