A csekkbefizetés leggyorsabb módja

2015. február 11. postar

Nincs több sorállás, működésbe léptek a csekkbefizető automaták. A Posta legújabb kényelmi szolgáltatása hétfőtől elérhető. Ha nyomtatott csekkje van (teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésű), nem kell többet sorba állni a postán, akár bevásárlóközpontokban, akár postahivatalokban lehetőség van az elektronikus befizetésre.

csekkautomata.jpg

Egyelőre az országban húsz helyen léptettek működésbe ilyen automatákat, ahol bankkártyával lehet befizetni ezeket a csekkeket. A befizetés pedig kártyás vásárlásnak, nem pedig kézpénzfelvételnek minősül, mintha automatából kellene kivenni a pénzt a sárga csekkek befizetéséhez vagy kártyával fizetnénk a postán.

Az automata leolvassa a csekken szereplő adatokat, ezután kell a bankkártyával kifizetni az ellenértéküket. Egyszerre 5, összesen nem több mint 290 ezer forintnak megfelelő csekk feladására van lehetőség. A befizetésről pedig hiteles bizonylatot kapunk a gépből, amely helyettesíti a csekk lepecsételését.

Több budapesti plázában és vidéki szupermarketben helyeztek el automatákat, ahol akár késő estig lehetőség van a befizetésére. Hamarosan pedig nem csak a géppel, hanem majd a kézzel kitöltött csekkek befizetésére is mód nyílik. Ha az igények úgy hozzák, még több csekkbefizető automatával találkozhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr137161195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása