Rajongók figyelem! Batman 75

2015. február 04. postar

Megkockáztatom, hogy nem nagyon van olyan gyerek és felnőtt, főleg a férfinemben, akinek a világmegmentő szuperhősök ne lettek volna kedvencei az életének egy szakaszában. Legyen szó akár Supermanről, Pókemberről vagy éppen Batmanről.

batman.jpg

Ki gondolná, hogy a denevérember már jócskán túl van a nyugdíjkorhatáron. Ugyanis 75 éve védi, és menti meg a gonosztól Gotham City-t. Ennek a nevezetes évfordulónak a tiszteletére adott ki bélyegsort az amerikai posta.

Batman képregény figuraként indult, majd komoly filmes karriert is befutott. Ki ne emlékezne a parádés szereposztásra a Tim Burton által rendezett első részben, Michael Keatonnal, Kim Basingerrel és Jack Nicholsonnal a főszerepekben. A bélyegeken a Bob Kane rajzoló és Bill Finger író által teremtett képregényhős kapott helyet négy változatban, ahogyan a figura változott, fejlődött. De nem maradhatott ki a sorból az ikonikus batman jelkép sem, amely az égre vetült, ha szükség volt a szuperhős közbelépésére.

batman1.jpg

Batman figuráját sokan alakították az idők során, legyen szó a TV sorozatokról vagy a filmekről és a képregényről, de legjellemzőbb tulajdonsága a könyörtelen igazságosztó szerepe mindvégig elkísérte a karaktert, amely az egyik legnépszerűbb szuperhős lett.

De nem ez az első szuperhősös bélyeg az amerikai bélyegkiadás történetében, az 1990-es évek végén egész albumsorozatot szentelt az amerikai posta a szuperhősöknek, az ő évszázaduknak. Ezekben az albumokban is természetesen helye volt Batmannak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr867140047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása