Változás a karácsonyi postaszolgálatnál

2014. december 11. postar

Jönnek a 3 királyok és a pásztorok, mégpedig a nagykarácsonyi ünnepi bélyegzőkön. Egyébként is közelednek, hiszen telnek az adventi hétvégék. Újra itt a karácsonyi kártyák és lapok szezonja, ilyenkor pedig olyan jó egy kis plusz energiát fektetni az üdvözletek személyre szabott kiválasztásába, megírásába, kézzel (!). Mi idén még a kártyákat is magunk „kézműveskedjük”, úgyhogy reméljük a címzettek ezen keresztül is érzik majd a valódi rájuk gondolást. Aki szeretné díszbe öltöztetni a karácsonyi üdvözletét, képeslapját, az most különleges bélyegzővel is megteheti, amelynek motívumai hetente változnak.belyegzo3.jpg

A karácsonyi, alkalmi bélyegző éppen 25 éves lett, az ötletet osztrák minta adta, és kézenfekvő volt, hogy a Nagykarácsony nevű település legyen az ünnepi postaszolgálat központja. Minden az ünnepi útvonalat „kért” küldemény itt ment keresztül, hogy megkaphassa az aktuális bélyeget. Mára azonban az igények megváltoztak, annak érdekében, hogy az elsőbbségi küldeményekre is rá kerülhessen a bélyegző, a bélyegzést áthelyezték az Országos Logisztikai Központba.

Lássuk, mi jelenik meg az egyedi zöld bélyegen minden új adventi héten. A négy bélyegzés grafikája Karácsony, Jézus születése témákhoz illeszkedik, tervezője Weisenburger István grafikus.

• Az angyal eljövetele - 2014. november 30-december 6-ig
• Három királyok - 2014. december 7-től december 13-ig
• Pásztorok - 2014. december 14-től december 20-ig
• Mária a kisded Jézussal - 2014. december 21-től december 26-ig

nagykaracsony.jpgDe nem csak bélyegző, bélyeg is színesíti az ünnepi kínálatot. Idén három bélyeggel készült a Magyar Posta, amelyből kettő utángyártás, ami azt jelenti, hogy az eredetivel megegyező tartalommal gyártotta újra korábbi kiadású bélyegeket. A három bélyeg közül a 90 forintoson a nagykarácsonyi templom épülete, mellette pedig Magyarország legnagyobb, Nagykarácsonyban található kültéri betlehemének részlete található.

vors.jpg

A 115 Ft-os címlet bal oldalán a vörsi római katolikus templom, mellette pedig a bent évről-évre megépített, legnagyobb európai beltéri betlehem részlete látható. A néhány napja forgalomba bocsátott, 145 forint névértékű bélyegen egy feldíszített karácsonyfa részlete látható, a hozzátartozó alkalmi borítékot pedig szintén az ünnephez kapcsolódó motívumok díszítik. (A tavalyi mézeskalácsos bélyegről és az ünnephez kapcsolódó aktuális kibocsájtás eredetéről, történetéről itt olvashat.)

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr86974567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása