Hatalmas siker a homoerotikus bélyeg

2014. szeptember 18. postar

A Finn Posta egy merészet lépett, és a megrendelésekből úgy tűnik sikert aratott. A Touko Laaksonen vagy Tom of Finland képei alapján készült bélyegeket ugyanis 178 országból rendelték meg, nagyrészt még mielőtt hétfőn hivatalosan piacra dobták.

TomofFinland1.JPG

A bélyeg az egyik legismertebb finn művész előtti tisztelgésül készült. A dolog pikantériája az, hogy míg a képeket valaha, amikor elkészültek csak titokban lehetett eladni, addig mostantól képeslapokon és leveleken tűnhetnek fel.

A finn posta – a Posti – fejlesztési vezetője elmondta, hogy a bélyeg fogadtatása még őket is meglepte. Soha ilyen figyelmet még nem kapott és sikert még nem ért el bélyegük, mint a Tom of Finland rajzai alapján készültek. Mint Markku Penttinen jelezte, biztosan lesznek olyan országok, akiknek „sok(k)” lesz a bélyeg, ők azonban a mában szeretnének élni, a kortárs tematikát megjeleníteni.

TomofFinland2.jpg

A bélyeg tervezőjének Timo Berrynek széles választék állt rendelkezésére, hiszen a művész nagyon termékeny volt, mintegy 3500 képet hagyott hátra. A tervező szerint a bélyegek különlegessége, hogy visszaadta ezeknek a meleg férfialakoknak a férfiasságát, hiszen korábban inkább lányosnak voltak ábrázolva.

A finnek nem először feszegetik a határokat a bélyegek tematikáját tekintve, hiszen már az 1950-es években szerepelt meztelenül szaunázó nő finn bélyegen.

A legtöbb megrendelés a homoerotikus bélyegre Finnországon kívül Svédországból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és Franciaországból érkezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr706705185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása