Bélyeget a lemezjátszóra!

2014. szeptember 12. postar

Ha igazán át akarjuk élni a retro életérzést, akkor nem is kell mást tenni, mint feltenni egy igazi bakelit lemezt a lemezjátszóra, akinek még van ilyen. Ahogy a tű végigszántja a lemez barázdáit az utánozhatatlan. Erre a nosztalgiára erősített most rá a Svájci Posta, amely kiadott egy valóban lejátszható bélyeget, amely a bakelitlemezeknek állít emléket.

lemezbélyeg.jpg

A bélyeg lemezrésze különleges lakkborítást kapott, a rajta a svájci himnusz rezesbanda által játszott változata hallható. A bélyeg öt frankba vagyis mintegy 1300 forintba kerül.

Nem ez az első hallgatható bélyeg a történelemben. Korábban már írtunk azokról a bhutani bakelit bélyegekről, amelyeket valóban le lehetett játszani. Még 1973-ban készültek, és szintén a helyi nemzeti himnuszt örökítették meg rajta. A hírek szerint a gyűjtők által nagyon kedvelt bélyegekről van szó. A bélyegsor ára 495 dollár, körülbelül 120 ezer forint az egyik netes adok-veszek oldalon. Ráadásul ma is használhatók bérmentesítésre is.

bhutan_lemez_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr556689071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása