Küldjünk, mert olyan jó kapni!

2014. március 31. postar

Újra ünnepi díszbe öltöztethetjük a képeslapokat húsvét alkalmából. Küldjünk, mert olyan jó kapni! Hátha mi is kapunk viszonzásként néhányat, és nem csak az unalmas számlalevelek ömlenek ki a postaládából. Pláne, ha különleges alkalmi bélyeget ragasztunk az üdvözlőlapra.

Husvet_iv nezo.jpg

Húsvét alkalmából 15 bélyegből álló ív készül, amin Jézus szenvedéstörténetét mutatják be. A bélyegkiadásban szokatlan az ilyen sok bélyegből álló ív, így a magyar kiadás igazán egyedi és rekord lesz. A bélyegek Udvardi Erzsébet festményeiből készültek, akinek a képeiből az elmúlt több mint egy évtizedben 64 millió darab bélyeg született.

Húsvét_kisív_FDC_5.jpg

A kisívből 30 ezer darab készül, az önálló bélyegből 400 ezer. Az utóbbi 115 forint névértékű általános forgalmi bélyeg, rajta Udvardi Erzsébet Felismerés című alkotása látható. A bélyegkép a kenyértörésben felismert Megváltót és két tanítványát ábrázolja.

önálló.jpg

Szintén a festőművész képéből készült húsvéti bélyeg 2006-ban. Udvardi Erzsébet gyakran és szívesen használta az arany és ezüst színeket együtt is alkotásain, képei a bibliai témáknak egyedi és modern látásmódot adnak. Ennek köszönhetően karácsonykor is nem egyszer nyúltak képeihez bélyegalapanyagnak. Így volt ez 2002-ben is, amikor Betlehem című festményének reprodukciója került bélyegre, és akkora sikert aratott, hogy 2004-ben és 2006-ban is újranyomták, csak a névérték változott.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr35883399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása