Elvis újratöltve

2014. február 28. postar

Rock és pop legendák, ismert emberek kerülnek bélyegre az Egyesült Államokban a következő két év folyamán. Lennon, Hendrix, Jim Morrison, Michael Jackson is a bélyegképek között lesz.

Elvis.JPG

2015-ben pedig újranyomtatják az 1993-ban megjelent 29 centes Elvis Presley bélyeget is, ami a legnagyobb számban valaha eladott emlékbélyeg volt az USA-ban. Ráadásul közönségszavazáson dőlt el, hogy a fiatalabb vagy idősebb Elvis szerepeljen. Végül közkívánatra a fiatalabb győzött

fiatal_1.jpg

idős_1.jpg

A hírességek között színészek, az Apple alapítója, Steve Jobs, NBA játékosok és amerikai elnökök (köztük a Bushok és Barack Obama) is fellelhetők lesznek.

De hogy a fiatalabb korosztály se maradjon ki a jóból, nekik lesz Rudolf, a vörös orrú rénszarvas, a Hannah-Barbera figurák (Flinstone család, Tom és Jerry) sőt Dóra a felfedező is.

Ráadásul most már az sem kritérium, hogy az illető amerikai legyen, ami persze az idősebb gyűjtők között kiváltott némi elégedetlenséget.

image001.jpg

Magyarországon a könnyebb műfajok szereplői, illetve kortárs kifejezetten ismert személyiségek nem gyakran voltak bélyegtémák. Kivétel ez alól az 1994-es Amerikában játszott világbajnokság, ahol a focitéma hátterében megjelent Marilyn Monroe, Elvis Presley és John Wayne.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr1005834023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása